Cum pot sa-mi asigur casa cat mai bine impotriva hotilor?
Sfatul nr 1:
Cel mai mare dusman al nostru suntem noi insine, nu e hotul, prin lipsa consecventei in a ne proteja realmente de infractori. Daca am fi putin mai disciplinati si n-am face rabat de la calitate, am avea o casa mult mai sigura fie ca locuim la bloc intr-un apartament dinainte de ’89 fie ca locuim intr-o vila la marginea orasului. Daca vei continua naiv sa crezi ca „nu mi se intampla tocmai mie” inseamna ca fie esti un norocos, fie n-ai nimic de riscat.
Sfatul nr 2:
Ciuleste urechile si casca ochii bine de tot si cauta yale de siguranta care sunt testate de producator si certificate de institute de testare a calitatii si a materialelor. De regula produsele de incredere se gasesc la firme specializate in siguranta (producatori, distribuitori, revanzatori) si nicidecum in piata sau la chioscuri. Se elibereaza certificat de garantie si iti sunt date toate detaliile despre un produs cu cat e mai potrivit acesta pentru nevoia ta. Atunci cand se evita explicatiile de catre cel care ti-l vinde sau nici el nu le stie … mai bine spui la revedere si cauti ceva intr-adevar sigur.
Sfatul nr 3:
Asigura-te ca yala de siguranta pe care o doresti sa-ti rezolve nevoia de securitate si este montata corespunzator indicatiilor producatorului. Daca ai cel mai bun produs dar e montat necorespunzator pe considerentul „merge si asa” poti sa stii ca nevoia ta de siguranta ramane descoperita si doar norocul te va salva la o tentativa de furt. Din fericire, de nevoie, devenim cu totii mai atenti pe ce dam banii si „ce stie sa faca” acel produs pentru siguranta noastra.
Aceste sfaturi se cunosc deja si sunt date de bunici nepotilor, de parinti bunicilor sau de politie intregii comunitati … dar tinem cont de ele?
Cum pot sa-mi asigur casa cat mai bine impotriva hotilor?,
Pingback: Când schimbăm yala? Ce tip de yală alegem? | Yala.ro()
Pingback: Când schimbăm yala la ușă? Ce tip de yală alegem? | Yala.ro()